Dotarliśmy do 4 przedwojennych małych piekarni w nadodrzańskich kamienicach, które kontynuują tradycje pieczywa miejskiego, bez konserwantów, ulepszaczy, karmelu… bez kitu! Każda jest zupełnie inna, ale łączy je niezapomniany zapach dzieciństwa – świeżo wypieczonego chleba!
Złoto Nadodrza to gwarancja najlepszej jakości, to produkty wykonywane ręcznie z naturalnych składników bez dodatkowych ulepszaczy i konserwantów. Swój niepowtarzalny smak zawdzięczają klasycznym sposobom produkcji – piec opalany drewnem z piekarni przy ulicy Św. Wincentego 23 to rzecz unikatowa na Nadodrzu i całym Wrocławiu. Państwo Krajewscy w oparciu o przedwojenną recepturę odkrywają „Specjał Nadodrza”, czyli legendarne już pączki wrocławsko-lwowskie, a na codzień sprzedają między innymi żytni szefa i poligonowy z dodatkiem ziemniaków. Zapraszamy do sięgnięcia po zdrowe, pyszne, lokalne… !
Zobacz też film, który powstał w ramach wystawy „Błądzić jest rzeczą” BWA Design:
Współpracujemy z piekarniami:
Państwa Krajewskich – ul. Pobożnego 20
Mistrza Andrzeja Sekuny – ul. Jagiellończyka 1
Dobry Chleb – ul. Św. Wincentego 19