Przejdź do treści

Specjały Nadodrza – 4 i 5 sierpnia

 

[FOR ENGLISH SCROLL BELOW]

Specjały Nadodrza to kulinarne święto tego osiedla. Przyjdź 4 i 5 sierpnia i spróbuj 22 wyjątkowych przekąsek, które specjalnie z tej okazji przygotowali nadodrzańscy szefowie kuchni.
Każde z dań to autorska interpretacja tradycyjnych smaków przywiezionych do Wrocławia z różnych regionów Polski i świata. Bułeczka z marynowanym boczkiem, tatar wołowy z lubczykiem na grzance, gofr z krewetką, lemoniadowy sernik z agaretką z prosecco i wiele innych…

W każdym miejscu za specjał i napój zapłacisz tylko 10 zł!
Sprawdź jak smakuje Nadodrze!

(Restauratorzy zastrzegają sobie prawo do wcześniejszego zamknięcia lokali w przypadku wyprzedania wszystkich Specjałów.)

Loteria
W każdym miejscu, w którym spróbujesz Specjału Nadodrza otrzymasz specjalną pieczątkę. Jeśli zbierzesz minimum 6 różnych pieczątek, wypełnisz pole z danymi kontaktowymi i zostawisz je w ostatnim odwiedzonym przez Ciebie miejscu, będziesz mógł wziąć udział w losowaniu nagród.
Nagrodami głównymi są dwa Nadodrzańskie Bony Smakosza o wartości 300 zł. Przez 3 miesiące za tę kwotę będziesz mógł stołować się w lokalach biorących udział w wydarzeniu.
Losowanie nagród odbędzie się 6.08.2018 r. o godzinie 12. Transmisję z losowania będzie można zobaczyć na facebooku Łokietka 5 – Infopunkt Nadodrze.

Egg Cafe
Jedności Narodowej 62/1A
8–20
— bułeczka z marynowanym w piwie boczkiem, popcorn z kurczakiem i koleslawem
— szklaneczka piwa

Pizza Pany
Cybulskiego 1a
10–22
— Foccacia z czarnuszką, mozzarellą, miksem grzybów i pietruszką

Bistro Narożnik
Rydygiera 30
10–22
— tatar wołowy z lubczykiem, cebulą, ogórkiem konserwowym i pieczarkami na grzance z ciemnego pieczywa
— lufka doskonale zmrożonej wódki

Wilk Syty
Trzebnicka 3
12–21
— Pastel de Nata z pudrem malinowym i grzybowe Foie Gras z ziołami w wresji wegańskiej
— sos z sezonowych owoców i ziół

Lodziarnia Roma
Rydygiera 5
11–20
— kultowe lody z czarnego sezamu w połączeniu z porcją prawdziwie włoskiego automatu: śmietanka z sorbetową truskawką
— czekoladowo-sezamowa polewa na ciepło

OGIEŃ PIZZA RZEMIEŚLNICZA
Pomorska 39/1c
sb 12–23/nd 12–22
— Prosciutto e melone con prosecchino. Kawałek słodkiego melona kantalupe z rozpływającym się w ustach plastrem prosciutto crudo di Parma DOP
— kieliszek prosecco

Cafe Le Miracle
Jedności Narodowej 37
9–21
— rogal francuski z cukrem cynamonowym
— Chocup Coffee – kawa w wafelku oblanym prawdziwą belgijską czekoladą

BASEN Beach Bar
Pasterska, Mosty Trzebnickie
14–23
— odrzańscy muszkieterowie, czyli: 3 mini pizze: klasyk; chorizo i kozi ser z sosami własnego wyrobu i aromatycznymi warzywnymi przetworami
— lemoniada

Mamine smaki
Pomorska 27
12–19
— mix pierogów

Green Bus
Dubois 2/1a
12–21
— Vegan Samosa – smażone indyjskie pierożki z farszem ziemniaczano–groszkowym
— sos limonkowo–miętowy
— mała lemoniada

ZENKA cafe
Dubois 41
sb. 9–21/nd. 9–19
— gofr z krewetką serwowaną na sosie majonezowym z dodatkiem sera, orzechów włoskich i koperku
— Zenka Mint Julep–koktajl musujący z miętą

ZJEDZ BURGERA
Plac Bema 6
sb. 11–23/nd. 11–22
— miniburger Pan Placek – mięso, placek ziemniaczany, gulasz wołowy z sosem śmietanowym
— lemoniada z arbuzów

Wroclov Bar
Wąska 5
sob. 11–21/nd. 11–20
— karkówka z pieca z ziemniaczkami
— surówka + kompot

Słodko
Jedności Narodowej 67b
12–20
— lemoniadowy sernik z agaretką z prosecco
— apfelschorle: bezalkoholowy szprycer ze świeżo tłoczonego soku jabłkowego, cytryny i mięty

Macondo
Pomorska 19
12–20
— niezobowiązujący deser bezowy
— pomarańczada z chia

cafe rozrusznik
Pomorska 15
10–20
— Bostock – brioszka maczana w pomarańczach z kremem migdałowo-waniliowym i pieczonymi migdałami
— czarny przelew

Food Think Tank
Łokietka 6
10–19
— pieczone wędzone pomidory +Kotlet z buraków z kaszą jaglaną +lemoniada ze zielonych ogórków = WMS
— lemoniada z zielonych ogórków

Tacos Locos
Cybulskiego 1
12–22
— nachosy i 2 salsy
— lemoniada

Powoli
Rydygiera 25/27
sb 12–18
— Pana Cotta z owocowymi sosami
— autorska mrożona herbata

Cafe Równik
Jedności Narodowej 47
sb 8.30–18
— Chłodnik z avocado z kiełkami
— lemoniada

Znasz Ich Cafe-Bistro
Rydygiera 25B
sb. 10–22 nd. 10–20
— zielone kopytka w ziołach z wędzonym twarogiem
— koktajl mleczny z owocami leśnymi

Nadodrze – Cafe Resto Bar
Drobnera 26A
12–22
— długo wędzone żeberko w bułce maślanej, młody ziemniak domowe sosy sweet chilli i czosnkowy,
prażona cebulka

Pomiędzy
Dubois 2
Sb 10-22, Nd 10-21
Sakiewka z wieprzem + mrożona herbata

___________________________________________________

Specialties of Nadodrze is a culinary festival of Wrocław neighbourhood.

Join us on 4th and 5th of August and taste 22 extraordinary delicacies, specially made for this occasion by local chefs. Each dish is an interpretation of traditional flavours brought to Wrocław from different regions of Poland and the world.
You can try all of this for only 10 zł per set combining snack and beverage.
Taste Nadodrze!

JOIN OUR GAME “COLLECT AND TASTE NADODRZE”
You are invited to participate in our small challenge! While relishing our Specialties, you can collect a stamp at each spot. Collect at least six different stamps on maps promoting the event, fill in your contact details and leave them at the last spot you visit and take part in a prize drawing.
Main prizes are 2 Nadodrze Foodie’s vouchers – one worth 300 PLN. You will have the possibility of dining for 3 months at restaurants taking part in the event.
Prize drawing will be held on 06.08.2018 at 12.00. Live transmission will be available on the organizer’s Facebook page: Łokietka 5 – Infopunkt Nadodrze.

EGG CAFE
Jedności Narodowej 62/1A
8–20
Beer Candied Bacon and Popcorn Chicken Sliders served with a glass of beer.

PIZZA PANY
Cybulskiego 1a
10–22
Foccacia with mozzarella, mix of mushrooms, parsley and black seed

BISTRO NAROŻNIK
Rydygiera 30
10–22
– beef tartare with lovage, onion, picled cucamber and mushrooms on toasted whole grain bread – shot of ice-cold vodka

WILK SYTY
Trzebnicka 3
12–21
– Pastel de Nata with raspberry powder and mushroom „Foie Gras” with herbs – both in vegan version and with sesonal fruit&herbs sauce

LODZIARNIA ROMA
Rydygiera 5
11–20
– cult black sesame ice-cream with a portion of strawberry sorbet with whipped cream from italian automat all covered with hot chocolate-sesame coating

OGIEŃ PIZZA RZEMIEŚLNICZA
Pomorska 39/1c
sb 12–23/nd 12–22
– Prosciutto e melone con prosecchino. Piece of sweet melon kantalupe with slice of prosciutto crudo do Parma DOP
– glass of prosecco

CAFE LE MIRACLE
Jedności Narodowej 37
9–21
– croissant with cinnamon sugar – „CHOCUP COFFEE” – coffee served in waffle covered with real belgian chocolate

BASEN BEACH BAR
Pasterska, Mosty Trzebnickie
14–23
Three musketeers from Nadodrze: 3 mini pizzas with chorizo, goat cheese and classic margarita + lemonade9

MAMINE SMAKI
Pomorska 27
12–19
Mix of dumplings10

GREEN BUS POINT
Dubois 2/1a
12–21
– vegan samosa – fried Indian dumplings with potatoe-pea stuffing and mint-lime sauce 11

ZENKA
Dubois 41
sb. 9–21/nd. 9–19
– Waffle with prawn served on cheesy mayo sauce with walnuts and dill
– Zenka Mint Julep- sparkling cocktail with mint

ZJEDZ BURGERA
Plac Bema 6
sb. 11–23/nd. 11–22
– miniburger „Pan Placek” – meat, potatoe pancake and beef goulash with cream sauce ” – watermelon lemonade

WROCLOV BAR
Wąska 5
sob. 11–21/nd. 11–20
– Roasted pork neck with potatoes, salad
– kompot (fruit drink)

SŁODKO!
Jedności Narodowej 67b
12–20
Lemonade cheesecake with prosecco jelly + fresh apple juice with sparkling mineral water, lemon and a bit of mint

MACONDO
Pomorska 19
12–20
– Orange drink with chia + meringue dessert

CAFE ROZRUSZNIK
Pomorska 15
10–20
– Bostock – almond and orange brioche toast
– black filter coffee

KAWIARNIA FOOD THINK TANK
Łokietka 6
10–19
Smoked baked tomatoes + beetroot steak with millet + cucamber lemonade18

TACOS LOCOS
Cybulskiego 1
12–22
– nachos with 2 kinds of salsa sauces
– lemonade

POWOLI
Rydygiera 25/27
sb 12–18
Pana Cotta with fruit sauces + iced tea20

CAFE RÓWNIK
Jedności Narodowej 47
sb 8.30–18
Avocado cold soup with sprouts + lemonade

ZNASZ ICH CAFE – BISTRO
Rydygiera 25B
sb. 10–22 nd. 10–20
Green dumplings in herbs with smoked cottage cheese

NADODRZE CAFE RESTO BAR
Drobnera 26A
12–22
Long smoked rib in butter role, young potatoe, home made chilli and garlic sauces

Skip to content